zondag 12 december 2021

NFT's zijn populair

Muzikanten, artiesten en beroemdheden verdringen elkaar om Non-Fungible Tokens (NFT's) te lanceren. Dit zijn digitale bezittingen waarvan de geverifieerde eigendomsrechten vastliggen in een blockchain.

NFT's bieden de mogelijkheid eigenaar te worden van inhoud die in principe eenvoudig is te repliceren. Volgens recente schattingen van JPMorgan levert deze nieuwe bezitsvorm inmiddels ongeveer 2 miljard USD per maand op. In januari 2021 was dat nog 400 miljoen USD. Analyse door DappRadar laat zien dat het NFT-volume in het derde kwartaal op jaarbasis omhoogschoot tot 10,7 miljard USD.

„Het is zeker een hype”, zegt Mike Shinoda van de band Linkin Park, die onlangs een nieuwe NFT-mixtape lanceerde. „Maar de meesten van ons zijn ervan overtuigd dat het iets blijvends is.” Tristan Yver, hoofd strategie bij FTX U.S. noemt het een hype die de gehele crypto-industrie ten goede komt. „We hebben allemaal basiskennis van kunst maar niet per se van cryptovaluta en blockchain; dit is de volgende stap naar massagebruik.”

Lees hier het hele artikel. (CNBC)